Zákaznická linka
+420 725 744 315
denně 6:00 – 15:30 hod
Velký výběr vína a sektů, destilátů, tabáku a doutníků, slaných i sladkých delikates nejen pro požitkáře.
Milujete hořkou chuť ginu a zároveň si rádi pochutnáte na míchaných koktejlech? Pak je pro vás ideálním drinkem letošního léta oblíbený italský koktejl Negroni, nebo některá z jeho variací. Pojďme se podívat, jak tento ikonický nápoj vznikl a co budete potřebovat k jeho přípravě.
Tak jako většina známých míchaných drinků vzniklo i Negroni počátkem 20. století, konkrétně v roce 1919. Příběh praví, že italský šlechtic hrabě Camillo Negroni ve florenstské kavárně Casoni požádal barmana Fosca Scarselliho, aby mu do jeho oblíbeného koktejlu Americano namísto sody přimíchal gin. Kolik je však na této legendě pravdy se už asi nedozvíme - první písemné zmínky o Negroni se objevují teprve v roce 1947.
Ať už si chcete namíchat pravé Negroni a či jednu z mnoha variací (například Negroni Sbagliato, které před pár lety zpopularizovaly hvězdy seriálu House of Dragons), neobejdete se bez kvalitního ginu. Skvělou volbou je klasický dry gin typu London Dry, například osvědčený Beefeater, který krásně doplní hořkost Campari a sladkost vermutu. Kromě samotného ginu budete potřebovat:
Samotná příprava Negroni je snadná a zvládne ji opravdu každý. Všechny ingredience odměřte ve stejném poměru (obvykle po 30 ml) do míchací sklenice s ledem a důkladně promíchejte barovou lžičkou. Hotový koktejl přeceďte přes sítko do sklenice typu old fashioned, která je zhruba ze tří čtvrtin naplněná ledem či velkou kostkou ledu.
Negroni si vychutnáte i jen s ledem, ale pro skutečně autentický zážitek jej nezapomeňte ozdobit pomerančem, který dodá drinku intenzivnější aroma. Je už jen na vás, zda použijete plátek pomeranče, či pomerančovou kůru.
Rozsáhlá síť prodejen
Zákaznická linka
+420 725 744 315
denně 6:00 – 15:30 hod